Vorming, Coaching en Supervisie

Om tegemoet te komen aan de vele vragen organiseer ik, naast vormingen op maat, enkele opleidingen in open aanbod.

Je vindt hier de algemene folder.

Voor nieuwe data van zowel basisopleidingen als verdiepingsdagen: zie www.decontent.be of mail naar elke@decontent.be

“Figuring Futures” leent zich ontzettend goed voor coachingsgesprekken en therapie. Vanuit verwondering en een houding van niet-weten stel ik graag vragen die mensen aanzetten om zelf op zoek te gaan naar antwoorden. Ik ben ontzettend dankbaar om deelgenoot te mogen zijn in de verhalen van mijn cliënten.

Gezien ik de methodiek Figuring Futures in elk gesprek hanteer, vertel ik er ook zeer praktijkgericht met hart en ziel over. Wanneer je aan de slag wil gaan met de methodiek wordt een tweedaagse basistraining aangeraden. Indien je gewoon nieuwsgierig bent, kan je me boeken voor een lezing van anderhalf uur of een kennismakingsworkshop van één dagdeel (3 uren).

De methodiek Figuring Futures is helemaal doordrongen van het oplossingsgerichte gedachtengoed. Indien gewenst geef ik dan ook workshops en opleidingen over het oplossingsgerichte werken.

Nadat ik mijn pedagogisch diploma behaalde, volgde ik heel wat korte en langdurige therapie en coachopleidingen.

Naast mijn werk als trainer en therapeut/coach geef ik nog deeltijds les aan UC Leuven-Limburg waar ik over gezinsgericht werken doceer en het postgraduaat “Oplossingsgericht begeleiden en hulpverlenen” uitwerkte en mee vorm geef met Rik Prenen.

Ik houd ervan te leren en les en vorming geven is een mooie manier om dat te doen. Het stimuleert me om me steeds bij te scholen en te lezen over wat ik onderwijs maar ook om bij te leren over mensen en wat hen beweegt én over mezelf en het leven.

Naast “levenslang leren” is “mensen verbinden met elkaar” een missie in mijn leven. In een training komen deze twee aspecten samen wat maakt dat ik met veel energie en enthousiasme vormingen op maat en supervisiesessies verzorg. Dit zowel bij kleine en grote groepen en in de non-profit als in de profit.

Net zoals in therapie en coaching zet ik de vraag van jouw organisatie centraal. Elke vorming/training vraagt maatwerk. Vooraf bepaal ik dus samen met jou de uitkomst van de training zodat ik ook hier doelgericht kan werken.

Uiteraard kan ik eveneens andere werkvormen inzetten.

Zelf wissel ik graag theoretische inzichten af met oefeningen en ga het liefst actief aan de slag.

Ik som enkele onderwerpen op die ik met veel plezier geef:

  • ‪introductiedag of vervolgopleiding in het oplossingsgerichte werken‬
  • ‪contextgericht werken ‬
  • ‪van inzicht naar uitzicht: perspectiefgericht werken‬
  • ‪krachtgericht werken en veerkracht‬
  • ‪visieontwikkeling: waar staan we als team binnen 1/3/5 jaar en wat zijn de waarden binnen onze organisatie‬

Op deze site vind je bij  “referenties en feedback” enkele namen van organisaties waar ik reeds vorming gaf.

Contacteer me gerust voor meer informatie, een verkennend gesprek, het kostenplaatje en/of contactgegevens van referenties.