Basisopleiding

Er vindt regelmatig een basisopleiding plaats (altijd twee volledige dagen)

We wisselen theoretische inzichten steeds af met oefeningen. In de opbouw van het programma wordt zeker rekening gehouden met de vragen en verwachtingen van de deelnemers.

Eerstvolgende training: 27 maart en 3 april 2020 te Zolder

Verdieping

Verdieping Figuring Futures: vul je schatkist verder aan

Volgende verdieping: Nieuwe data op aanvraag

Aanbod De Content

Figuring Futures is één van de methodieken die ontwikkeld werden door de Content. Je vindt op de Content een rijk vormingsaanbod dat zowel op maat als in de formule “Woonkamer Wijsheid” kan aangeboden worden.

Coaching en supervisie

Je kan ook tijdens een individueel coachingsgesprek meer te weten komen over Figuring Futures en je vragen zeer gericht stellen. Je voorziet best anderhalf uur hiervoor, met nog één of twee opvolggesprekken, gespreid over termijn die voor jou zinvol is.

Verder leent de methodiek zich ontzettend goed om casuïstiek te bespreken met je teamleden. Voor supervisie voorzie je best (met een team van 5 tot max 12 personen) 3 uren.

Referenties en Feedback

Enkele organisaties voor wie ik in het verleden reeds mocht werken als coach, supervisor, teambegeleider en/of vorming mocht verzorgen:

3Hoog, CAW Hageland, CAW Limburg, CGG LITP, CKG Berlaar, CKG Molenhof De Waaiburg,  Federatie Diensten Begeleid Wonen, IMPULS, Integrale Jeugdhulp, Handicap Ambulant, Huize Sint-Augustinus, Obelisk, OCMW Hasselt,  OOOC ’t Kruispunt, Open Thuis, PCLB Limburg, Pleegzorg Kessel-Lo en Geel, Tevona, VCLB Limburg, vzw Stijn, XONAR pleeggezinnendienst (NL), Zonnestraal.

Respons van deelnemers aan vormingen/supervisie en van coachees:

“Een inzicht van Elke dat bij mij blijft hangen, is: ‘Wat je aandacht geeft, groeit’.
Het is voor mij dan ook verrijkend om met Elke samen te werken. Door haar enthousiasme zet ze een groep in beweging. Haar creatieve aanpak en diverse invalshoeken zorgen ervoor dat ook de verbaal minder sterke mensen gedurende de sessies worden betrokken. Hierdoor worden beslissingen door heel de groep gedragen.”
Dominique De Troij, Obelisk Leuven

“Elke is een inspiratie voor hen die bewuster en mentaal sterker willen leven en werken. Haar enthousiasme, passie en realistisch positivisme werken aanstekelijk en helend. Gebruik makend van een goed gebalanceerde mix van professionele competentie en diepgaande mensenkennis, komt ze snel en efficiënt naar de essentie van individu, team en organisatie. Elke is een autoriteit in coaching en persoonlijke begeleiding. Sterk aanbevolen!”
Peter De Prins – Vlerick Business School 

“Elke boeit van het eerste tot het laatste moment, is zeer geconcentreerd en intens bezig, houdt continu contact met de groep en de cursisten.
Zij is zelf erg gedreven, enthousiast over de methodiek en over wat je er allemaal mee kan …het is aanstekelijk en bevordert het leren.
Elke blijft bij de praktijk, werkt met de concrete realiteit en geeft tegelijk ook heel wat inzichten en kennis mee.
Ze past bijvoorbeeld ook de ideeën en principes – die ze verkondigt – zelf toe in de communicatie met de cursisten, tussen de cursisten, … zeer consequent én met een spontaan meesterschap!
De vorming is inhoudelijk zeer goed voorbereid en verzorgd, o.a. ook wat betreft audio-visuele middelen ter ondersteuning.
Elke brengt ‘theorie’ op een duidelijke, overzichtelijke en bevattelijke manier.”
Celeste Noben, Tevona, Hasselt

“Elke werkte voor ons een vorming op maat uit, aangepast aan onze doelgroep en manier van werken. Deze vorming was erg concreet, overladen met nieuwe inzichten en tips. Ze sloot perfect aan bij de aanwezige voorkennis in het team, en omdat Elke breed theoretisch geschoold is, kon zij de gebrachte theorie en methodieken koppelen aan de reeds aanwezige denkkaders. Maar minstens even belangrijk: de vorming was erg motiverend en hoopgevend.  De begeleid(st)ers zeiden na afloop dat ze zin hadden om hier meteen mee aan de slag te gaan, wat ze ook deden. Hun besluit was algemeen: graag meer zulke vormingen!”
Nora Knops, agoge, ambulante begeleiding Ter Engelen

“Wij deden een beroep op de expertise van Elke i.v.m. contextueel en oplossingsgericht werken. In de voorbereidende gesprekken was al snel duidelijk dat we met een straffe madam te maken hadden. Tijdens de vormingsmomenten zagen we een enthousiaste vrouw die haar publiek van de eerste tot de laatste moment kon boeien.
Ze bracht ons theoretische inzichten afgewisseld met praktijkvoorbeelden en uitdagingen voor onze eigen werking.
Persoonlijk heb ik veel gehad aan het idee van zelfreflectie na elk gesprek.
Na de vorming zijn wij met onze verschillende teams nog regelmatig gaan terugkijken naar het aanbod dat Elke ons deed om telkens een positieve oplossing te zoeken.
Kortom, een vorming volgen bij Elke gaf ons een positieve boost.”
Mark Bex, kwaliteitscoordinator, CKG Molenberg, Beringen

“Wat mij in Elke het meest aangesproken heeft, is haar oprechte interesse in de mens “achter de voorgevel”. Naast haar warme en innemende persoonlijkheid beschikt zij over een scherp intuïtief waarnemingsvermogen, een groot respect voor ieders eigenheid en het vermogen mensen aan te zetten tot persoonlijke ontwikkeling.
In haar begeleidingswerk slaagt ze erin de combinatie te maken van diepgang en voortgang, wat mij heel stimulerend overkwam.”
Jean-Paul Macken

“De vorming en supervisie met duplo was voor ons team zeer boeiend en leerrijk! De uiteenzetting en concrete oefeningen onder supervisie van Elke hebben onze inzichten zeker verruimd. De tips en handvatten die we aangereikt kregen, waren ‘nieuw materiaal’ om er in onze setting concreet mee aan de slag te gaan. Ons enthousiasme over de vorming en de methodiek heeft ertoe geleid om onze eigen materiaalkoffer uit te breiden en de methodiek meer en bewuster toe te passen. In individuele begeleidingsgesprekken en gezamenlijke gezinsmomenten maken we dankbaar gebruik van de methodiek. In onze supervisiemomenten is het zelfs bijna een routine geworden om gezinsvoorstellingen en casussen te bespreken aan de hand van duplo. Alvast bedankt vanwege ons hele team!”
Jon Vanrusselt De Waaiburg, Geel

“Elke heeft mij, tijdens de vorming, nog meer enthousiast gemaakt, om duplo te gebruiken binnen het werk. Haar manier van werken is erg respectvol en zij straalt uit dat het materiaal (lego en duplo) haar helpt in het werken met mensen, wat ook direct zichtbaar en voelbaar te merken is. Vanaf de start vanuit een casus, die zij met behulp van de duplo zeer helder en overzichtelijk opzet, krijg je een andere en/of bredere kijk krijgt op de casus, waardoor je je inzicht verbreedt of kunt bijstellen. Zij verbindt daarbij heden, toekomst en verleden en maakt gebruik van allerlei elementen waardoor het denkproces aangeboord wordt. Het beeldend, visueel effect van een opstelling geeft je in een oogopslag een overzicht binnen de casus.
Kortom: een zeer fijne, veilige methodiek om mee te werken of om voor jezelf dingen helder te krijgen.”
Ans Steenstraten XONAR, Maastricht, Nederland

“Elke gaf bij ons een basistraining met betrekking tot het gebruik van de duplopoppetjes. Zij bracht dit op een zeer toegankelijke en prettige manier. De oplossingsgerichte methode is sterk verweven in haar werk. Door de combinatie van laten zien en laten doen, én interactief feedback geven, ontstaat er een goede sfeer, en wordt er veel geleerd! ‘t Was tof om te mogen leren en ontvangen!”
Maggy Gillessen XONAR, Maastricht, Nederland

“Voor de vorming ‘Werken met duplo in de hulpverlening’ is er steeds een vlotte, prettige samenwerking met Elke.
Vanuit de voorbije vormingen kregen we volgende feedback:
Elke heeft heel wat expertise en vertrekt vanuit het ervaringsgerichte, kan het geheel aannemelijk en tastbaar brengen. Op een simpele manier worden de verhalen duidelijk neergezet.
De vorming is erg praktijkgericht en interessant, doorspekt met voorbeelden die onmiddellijk toepasbaar zijn. Elke staat zeer dicht bij de leefwereld van de cliënten en geeft veel handvatten mee aan de deelnemers van de vorming.”
Sigrid Bielen, contactpersoon voor de werkgroep vorming vanuit vzw Jongerenwerking Pieter Simenon

“De workshop die Elke gaf was zeer inspirerend. Haar werk met duplo poppen geeft de mogelijkheid een andere dialoog aan te gaan, en de interne belevingswereld van cliënten te verkennen op een krachtige manier. Naast het inzicht dat Elke ons gaf in haar werk en in de door haar gebruikte methodieken, gaf haar enthousiasme een extra boost. Een aanrader!”
Maaike Verstraete, Kessels & Smit, The Learning Company

“Elke Gybels bracht in een vorming voor onze organisatie (een team van gespreksbegeleiders, psychotherapeuten, rouwconsulenten,…) een weergave van oplossingsgerichte therapie. 
Zij gaf ons op een heel overzichtelijke wijze inzicht in het oplossingsgerichte denken. Aan de hand van een aantal oefeningen konden we de gunstige effecten van deze benadering meteen ervaren. De bijgeleverde map gaf mogelijkheid om, in team of alleen, in deze therapeutische stroming verder te verdiepen en te oefenen.
Het was een kwaliteitsvolle dag waarbij mijn werk-kit als psychotherapeut weer rijker werd. Zeker een aanrader dus
Yves Dingens, ‘t Labyrint en CAW Sonar

“Wow – Elke, your workshop was so motivating. I love the way you explained to us how you work. You instantly “translate” what your coachees says into a picture with duplo figures. You use all the solution focus elements like treasure chest (strengths and preferred future), tiny pieces of paper (little steps) etc. I can imagine that your clients benefit a lot from the way you work with them. 
You really motivated me to try something new. Wow. Thanks a lot, cheers!”
Julia Kalenberg, trainer, coach, Switzerland

“As the coordinator of the support team of VCLB-Limburg and as a guest professor at the university colleges of Leuven and Hasselt I worked very close with Elke Gybels during many years.
I have been consistently impressed by her expertise and her solid interpersonal and  professional insights that she gained on the job and during continuous training and education.  On many occasions Elke demonstrated her outstanding analytical skills to a solution focused diagnosis  and to ‘figure-out’ meaningful perspectives.  She has the intelligence, work ethic, upbeat personality and coaching attitude to add value to a team or an individual.  Elke takes on all tasks with an engaging personal style and a smile.
I will always hold her in the highest esteem and I sincerely recommend, Elke without any reservation, as a great coach, trainer and lecturer.“
Rik Prenen, VCLB

“I had the pleasure to attend the workshop “Figuring Futures, reframing challenges” of Elke at the SOL Conference 2012 in Oxford. Elke is a very dedicated, passionate and competent course instructor. She has the ability to attract the participants for her ideas and her interesting insights gave me different impulses for my own work. Thanks a lot!”
Lorenz Jungi, psychologist by Human Events, Switzerland